fredag 21. februar 2014

Lune farger i gråværet


Det ligger an til nok en gråværshelg for mange av oss. Selv om fargen er aldri så trendy, er det en grense. Tenk så deilig å komme inn fra snøslaps og gråvær til noe lunt og varmt. Her er noen rødmende inntrykk fra bildebunken vår.

Foto: INTAG
Sanderson svikter aldri. Nå kommer en herlig bok med ulltekstiler. Ruter, striper, fiskeben kombinert med et organisk mønster. Mykt, varmt og deilig!100 000 martindale, tåler det meste. Sofa, puter, gardiner, sengeskjørt…drøm, drøm! Det er INTAG som har agenturet. INTAG.no

Eller hva med gylne fugler svevende over tapetet? Gracefull Living er en ny kolleksjon fra Borge med klare historiske referanser.
Foto: Borge
Vi aner at designerne har latt seg inspirere av kostymedrama som The Great Gatsby og Downton Abbey. Gjerne for oss,mye bra der! Borge.no
Green Apple er eksperter på å skape lune miljø. Her et lite glimt fra showrommet deres.


Foto: Chera Westman/ifi.no
Tekstilet med blomster er fra Lewis&Wood og heter Jasper peony. Det kommer i flere lekre farger som passer fint inn i pastellvåren vi går i møte. Herlig med litt sommerassosiasjoner eller hva?
Det røde stoffet er fra de le Cuona. Den tøffe stripen fra Sheila Coombes. Alle stoffene finns i mange farger. Møblene på bilden er Green Apples egen produksjon. Greenapple.no.

Er du på hytta eller har en vedovn hjemme som kan trenge litt friskt følge?Hvorfor ikke være litt vill og vågal?
Foto: Nordsjø
En sprek ovnskrok malt i varme farger fra Nordsjø: F8.40.80 og C6.49.48 og E6.58.65. Se mer om fargene: nordsjo.no.
Det kan også gjøres så enkelt som å male en vegg i en livlig rødorange farge. Det rekker du på en liten ettermiddagsstund…sånn mens potetene koker.
Foto: Jotun
Veggen er malt med Jotun Pure Color 2587 Beat. Bordet Lady Supreme Finish halvblank, farge 1624 Letthet. Få mer inspirasjon på jotun.no.

 

torsdag 13. februar 2014

Kick-start oppussingen - lag din egen guide


Oppussingsprosjekter krever planlegging. Men her kommer et tips for en kick-start på akkurat den oppussingsjobben du skyver foran deg.
 
En notatbok blir til et personlig prosjekt som er lett å følge. Foto: Guri Haram/ifi.no
 

 
 
 
 
 
 
 


 
Aviser og tidsklemme

Får du aviser og blader som tårner seg opp på trammen. Blader og aviser som du ikke riktig får saumfart så grundig som du ønsker?

Føles det som at postbudet sleper seg opp trappene i boligblokken kun for egen trim? Eller at drivstoffet brukt for svingen innom din adresse kunne vært spart – både for miljøet og til mindre hodebry for deg?

Befinner du deg i tidsklemma er det nettopp fort gjort å kaste den avisen rett tilbake i søppelbøtten -så den blir resirkulert til nyer aviser som du ikke rekker å lese.

Men sånn behøver det ikke lenger å være.
 
 

Din personlige gullgruve

I aviser og magasiner jobber det journalister som gjør grundig research for å servere deg enkle oppskrifter på hvordan du skal mestre dine hverdagsutfordringer, eller i å realisere de mer langsiktige drømmene.

Ganske ofte står det stoff som nettopp kan være til hjelp for deg – som gode matoppskrifter, oppussingstips, treningstips, helsetips, turtips, innkjøpstips og restaurantguider.

Her kommer mitt tips som jeg håper kan redde en del trykksverte fra aldri å komme til sin nytte (og kanskje også noen avis- og magasinopplag fra å gå ned):

Klipp ut artikkelen – og lim den inn i din egen bok med dine egne spesialtilpassede supertips!

Det du behøver er en bok med blanke sider (lettere å finne på Internett enn i norske bokhandlere), dernest lim og saks.
Søkeord på Internett etter passende bøker kan være: blank diaries, journals, writing books. Det er penest hvis de har "hardcover".
Dymo-tape er veldig «kjekk» til å sette navn utenpå, både forside og sidekant. Den må være norsk på grunn av Æ-Ø-Å. Men det går selvsagt an å skrive med vanlig penn også.

Selv har jeg en bok med restauranttips i hovedstaden. Denne kan jeg slå opp i når jeg vil finne på noe nytt neste gang jeg skal på restaurant. I tillegg har jeg bøker for matoppskrifter – henholdsvis middagsretter og desserter. Men stadig kommer jeg på nye gode bokideer.
Fin som gave

 
Tips! Hvis du tapetserer en bok kan den utmerket fungere både for en samling artikkeltips til å hjelpe din venn eller familiemedlem i å nå sitt personlige mål, eller som et album fra felles opplevelser.

En venninne som er trebarnsmor og planlegger sitt første maraton i år, fikk en bok i venninnegave fra meg. Der hadde jeg klippet ut noen treningstips til å forberede maraton, og anbefalte samtidig henne å lage en treningslogg i boken, samt klippe ut egne gode treningstips hun kommer over på sin vei.

Med håndskrift og klipp blir dette nettopp til et personlig prosjekt, som forplikter deg mer enn om du leser annen litteratur.
Men som gave kan du også gi en tilsvarende bok av alt annet innhold og alle slags tips. Her er det bare å la fantasien løpe løpsk. Kanskje vil omslaget du finner til boken gi deg en ledetråd. For eksempel ville nok boken over fint kunne blitt brukt til et minnealbum etter et bryllup.
Du kan jo for eksempel også hjelpe noen du kjenner som behøver tips til oppussingen i å komme i gang.

Inspirasjonen som treffer deg

I Ifi.no pleier vi å anbefale å skape ditt eget moodboard for å finne din personlige stil. Noe som er en ypperlig idé – les mer her: http://www.ifi.no/finn-din-personlige-stil

Men dette tipset har du nok ikke hørt før – lag din egen oppussingsguide!
For hver gang du ser artikler som passer til det kjøkkenet eller stueprosjektet du drømmer om å gå i gang med – klipp ut artikkelen.
Innholdet kan gå både på innredning og oppussingsmetoder, eller du kan lage to atskilte bøker for å skille tematikken.

Du kan selvsagt også oppsøke informasjon fra Internett, og ta en utskrift av nyttige artikler. Vi har mange slike artikler på www.ifi.no.

Når boken er full (eller kanskje også før) kan du sette deg ned en kveld det regner, og gå igjennom hva som faktisk sto i disse artiklene du ikke rakk å lese.

Jeg lover deg at du blir inspirert!

Oppussingshilsen,

 

Guri