mandag 11. august 2014

Maling i friske farger frister ikke tjuvradder.


Når jeg er turist, er et besøk på den lokale kirkegården en del av programmet. Foruten ro og nærhet til noe det ikke er lett å definere, forteller kirkegårder mye om stedets historie, kultur og særegenhet. 


En dag i sommer på «blåtur» med en venninne stoppet vi ved Sømådal kirke i Østerdalen. En fin liten brunmalt kirke på et sted det er lett å fare forbi. Et sted som har sitt særpreg og sitt å by på... noen ganger er det de små tingene som gjør at et sted vil bli husket. Rett på innsiden av stakitten oppdaget vi ...


på rekke og rad, hageredskap til fri benyttelse for de som skal stelle en grav. God service fra en kirketjener med ordenssans, tenker vi!


En liten formaning hører med, men det smarte er merkingen. Sakser, spader og grafser er merket med gul maling. Så om noen skulle være uheldig å ta det med seg, så er det lett å huske hvor sakene hører hjemme.


En ide å kopiere for den som vil markere eget verktøy enten det er i heimen, borettslaget, jobben eller andre steder. Unngå å kaste bort tid på å lure på; hvem er dette sin?

Med en frisk farge er mye gjort!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar