torsdag 3. juli 2014

Gode alternativer til grått


For noen minutter siden dumpet det inn i postkassen her på ifi-huset en melding fra Flügger om trebeskyttelsen Wood Tex og EWT systemet. Bra det, men det som traff meg best var fargeforslagene som fulgte med. De har forsket på klassiske farger i Norden og koblet disse med nye farger. Anne Christensen, som er deres arkitekt og fargesetter, har laget 6 forslag som alle består av fire farger...hovedfarge og staffasjefarger (dør, vinduer og vindskier). Det fine her var variasjonen. Litt for enhver smak. Absolutt på sin plass, tenker jeg, med en liten påminnelse om alternativer i disse dager da det later til at «alle» maler grått.

Fargeforslag fra Flügger
Hvorfor velge grått? Jeg spør rett og slett fordi det ser ut til å være den mest populære utendørsfargen i år. Hele nabolag gråner og (unnskyld meg) jeg gremmes over at det dukker opp bilder i mitt indre av husrekker og byggefelt så grå, så grå. Trist! Og jeg får assosiasjoner til steder det ikke er hyggelig å bo.

Er det fordi dette er den fineste fargen folk vet? Er det den som kler huset best? Den som får huset til å klinge best med omgivelsene? Jeg tror nei! Jeg tror rett og slett at vi lar oss drive av trender.
Så for å inspirere til litt alternativ tenking så deler jeg noen feriebilder. Tror du jeg hadde stoppet for å knipse dersom fargen var grå? Neppe!



 






 




Mest til inspirasjon og litt til ettertanke... Men husk alltid å ta hensyn til bygningens stil og omgivelsene i form av naturen og fargene  i nabolaget, før du velger farge:-)

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar