fredag 4. oktober 2013

Slik gjør du skrot til gull


Det er høst- og det er ensbetydende med loppemarked-tid. Det åpner muligheten for å få et stilfullt hjem med en blanding av retro, og butikkenes høstnyheter.

Mens de fine fargerike trærne vinker i rødt og gult fra den kalde høstluften, lager engasjerte foreldre vaffelrøren klar til et loppemarked nær deg.
Begge er de rette ingredienser på en god norsk høst!


Gjenvinn og vinn


På den samme tiden som loppefeberen herjer, lanserer tekstil- og tapetleverandørene høstnyheter. Derfor kan du på én og samme tid finne fram til det du liker både av gammelt og nytt, og mikse og matche!


En uslåelig interiørkombinasjon består av loppisfunn og noe nytt av god kvalitet. Med det fundamentale i orden, som et godt gulv, pent oppsatte lister, lekre gardiner og nydelig maling på veggene, kan du tilføre hjemmet «sjel» med å pynte med antikviteter og «funn».


Innsparingene i de gode funnene kan være med på å finansiere de øvrige kvalitetsproduktene, og det er derfor en god måte å unngå andre billige mellomløsninger på.

 


 

Denne skinnvesken funnet på loppemarked, fikk ny pynt ved hjelp av ødelagte øredobber, og lim fra Henkel.

 

 


 
Storeys har kommet med denne tapetnyheten i høst. Designen til tapetet fra kolleksjonen Naturale, er inspirert av svevende løvetannfrø og skaper et luftig og stemningsfullt mønster. Foto: Storeys
 
 
 
Ornamentals er en ny kolleksjon fra Borge, perfekt til å vise fram "funn" som gamle fat på.
Slike tallerkener i miniatyr og andre pyntegjenstander kan du dessuten lime magnet bak på, så får du sjarmerende kjøleskapsmagneter!
 

Her kan du lese mer om nyhetene fra tapet- og tekstilleverandøren Borge: http://bit.ly/16mPiYX

 

og her kan se film om Jotuns nye globale fargekart! http://bit.ly/GClD4k
 
                                                 INTAG har nye puter fra SAHCO. Foto: INTAG
 
Nå skal det bugne i tekstiler i norske hjem. Lær hvordan du kan dandere puter i sengen, og se bilder fra høstnyheter her: http://bit.ly/GAsgUf
Her kan du lese om den store trendfargen - blått! http://bit.ly/16mZZKU
 
Få oversikt
Aller morsomst er det å komme tidlig til et loppemarked, når folk stimler seg sammen og snikerne florerer fritt. Straks klokken slår hel, beiner mengden over plassen som ville dyr, for så å hive seg over haugene med klær, lekebiler og snurrepiperier.
Men er det rette måten å finne skattene på? Kanskje for noen - det vil si de mest opplagte skattene. Men å "miste hodet" behøver ikke være det lureste i leteprosessen.
Derfor; ikke la deg rive med av alle som kaster seg over haugene med «lopper», for da mister du overblikket!  Dessuten er det jo så mye mer stilig og kult bare å gå sakte og målbevisst bort og hente med seg akkurat det beste funnet det rommet hadde å by på. Det er heller ikke nødvendig å være tidlig ute for å gjøre «funn». Sent på dagen er mye ferdig «ryddet», og det kan være enda enklere å finne fram til de mange godene. 
Denne haugen med interiør- og hobbybøker ble kjøpt for kr. 50 i posesalg, helt på slutten av dagen!

 
Husk at veldig mye kan fikses på. Oppgraderte lopper blir fort resultatet etter en kveld med hobbyvirksomhet.
 
Denne sjarmerende hatteesken hadde en skjemmende flekk og riper i lokket. Men kr. 20 var den verdt!
 
 
Med en tapetrest fra Borge ble den veldig fin!
 
 
Les Casco sitt tips om hvordan en veske kan lages av en voksduk: http://bit.ly/18Sr3jJ
 
Slik finner du fram til gullet!
Det vanskeligste er å finne det som er fint, fordi det rett og slett er tildekt av mye søppel.
I forretningene er det jo stikk motsatt; fristelsene settes fram på fremste hylle. Vær så god! Du er ferdig med å lete!
Dessuten har markedene ofte et virvar av folk som gjør det vanskelig å bevare konsentrasjonen. Og speil er bestandig mangelvare. Så hvordan ikke gi opp før man har begynt?
Det som kjennetegner kvalitetsprodukter er at de kjennes så naturlig. De passer på en måte alltid inn. Kvalitet er som regel det første en legger merke til når man entrer et rom, men så slutter man å se det fordi det føyer seg så naturlig inn i rommets stemning.
Dette gjelder både hjemme og – på loppemarked.
Derfor; når du er på loppisjakt, bør du stoppe opp med én gang øynene dine dras mot noe. Kjenn på materialet. Ta et skritt tilbake og vurder det som et kunstverk i et museum! 
 
En veske i godt materiale ble funnet midt på en åpen plass. Den ble pyntet med possement, pålimt med sterkt lim fra Henkel. En fin veske til strandtur eller butikken for å handle matvarer.
 
Kjenn fallgruvene
Her kommer jeg med noen eksempler på hvorfor du ikke ser skattene som er rett framfor nesen din!
Det kommer gjerne av at de samme innskytelsene du får i en forretning, ikke passer inn på loppis.
Scenario: Du ser en flott jakke henslengt over et stativ. - Tanke: Noen har glemt den!
Scenario: En flott kurv har massevis av sokker, dill og dall oppi seg. - Tanke: Kurven tilhører korpset, og de bruker den i sin utstilling.
Scenario: En gammel madrass står sammenrullet midt på en åpen plass. Den holdes på plass av et solid skinnbelte. - Tanke: Skinnbeltet skal brukes til å holde på plass madrassen.
 

Her følger noen triks – gjør skrot til gull!1.)    Få ideer! Les ifi.no samt interiørmagasiner, og bøker.
 

2.)    Se etter det du synes er fint. Velg farger som du liker.

 
       3.)    Finn materialer du kan fikse på selv.


4.)    Se etter det som er nytt og ubrukt. Dette kan du gi en liten ansiktsløftning når du kommer hjem!


 

 


 

En haug med ubrukte dagbøker/ notatbøker ble funnet i en eske.

 


 
En bok fikk nytt omslag med stoff fra Harlequin og lim fra Henkel.

5.)    Se etter det som aldri går ut på dato. Er du interessert i historie? Historie er historie… Den går ikke ut på dato, hverken i bokform eller på film. Det gjør stort sett ikke klassikere, ordbøker eller hobbybøker heller.

 

6.)    Se etter godt materiale; lin, silke, ull, sateng, krystall, og annet godt utført håndverk. Se også etter fine tegninger, broderier etc. Det kan brukes i mange pynte-sammenhenger!
 
 
 
 
 
 
Kjedelige kleshengere ble pyntet. Stoffrester klippet i små biter fra sjal og liknende ble pålimt med lim fra Henkel. Et morsomt innslag i garderobeskapet!

7.)    Er du god på merker? Se på merkelapper.


8.) Velg det du har bruk for. Det er jo ingen vits i å ta med seg noe bare for å ta med seg noe heller. Noen «funn» kan man overlate til andre.

9.) Spør de som jobber på loppemarkedet om hjelp. De tipser gjerne om noe fint de!

10.)
  Lytt til magefølelsen!

 
 
 

Så da var vi kommet til spørsmålet - hva skal du finne på i helgen?Med ønske om en kreativ helg!


Hilsen Guri, Ifi

 

 
 

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar