mandag 14. januar 2013

Trend 2013. Lekent, humoristisk og veldig personlig.


Her er vi vel hjemme etter to tettpakkede dager på Heimtextil i Frankfurt. Frankfurt er kanskje ikke den mest fristende byen å besøke i januarkulden, men messen er et must for alle som driver med tapeter og tekstiler. Nå er vi oppdatert på det siste og fått et rimelig godt innblikk i hva som kommer i butikkene utover våren. Forbered dere på mye farger og mønstre! På årets trendutstilling var det ikke spor av hvite eller beigeaktige minimalistiske utrykk. Det var farger og mønstre i de utroligste sammensetninger og kombinasjonene skal uttrykke personlig stil . For å understreke dette var årets utstilling bygget opp rundt fire definerte personligheter.


Ved inngangen sto de i stram positur, her en eksentriske type med farger, mønstre og snitt litt utenom A4.


De som sto bak utstillingen, trendeksperter fra seks ulike land, ser for seg at en bohemaktige type vil trives godt blant loppefunn. Her var det lag på lag, for ikke å snakke om mønster på mønster.


Naturen er fortsatt viktig. Skog og trær har lenge vært trendy, nå hentes inspirasjon fra jordens indre. Mørke farger, glitrende stein og sammenpressede former er noen stikkord.

Det lyse og lette sto The Inventor for. Her var det mye hvitt i kombinasjon med sterke klare farger, mønster og lyst treverk.

Ulike historiske epoker er et skattekammer for den som har affinitet til det aristokratiske og elegante. I 2013 kan gotiske søyleganger lages av strechtekstil med bildetrykk strukket utenpå en metallramme. The Historian, som typen ble kalt, har helt andre materialer og teknikker å spille på enn sine forfedre som boltret seg i lignende stilarter.
Og det er noe av essensen, ny teknologi gjør det meste mulig og har muliggjort et vell av nye mønster og materialer. Mer om dette kommer etterhvert på ifi.no og Fargemagasinet. Hadde bare lyst til å varsle at det hvite for alvor ute av trendbildet. BjørgJ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar