fredag 19. oktober 2012

50 shades of greige


... og de har alle sammen funnet veien til skrivebordet mitt! 

Høstfargene ute er så definitivt gule, røde og oransje, men her inne på kontoret mitt er situasjonen en ganske annen. Det er mye farger i trendbildet i høst, men skrivebord mitt er for øyeblikket fullstendig overlesset av gråbrunbeige farger – eller greige om du vil! Også kommer alle bildene og materiellet på maskinen i tillegg! Alle disse fargene skal skrives om og benyttes i ulike artikler og kanaler! Tror heldigvis jeg kan gå inn i helgen med en viss kontroll på kaoset!


Disse litt udefinerbare fargene gir en fantastisk varme og mykhet i rommet som man bare kan glemme med hvitt. Jeg vet produsentene blir nedringt om disse fargene og at de klatrer raskt på salgsstatistikkene, og det er kanskje ikke så rart… Tale Henningsen, som er fargedesigner i Nordsjö, kaller greige for den perfekte nøytrale farge. Jeg er enig, er du?

Loftstuen min hjemme er malt med 10342 Kalkgrå fra Jotun, og den er jeg strålende fornøyd med. En god og varm gråtone som anbefales! Sammen med 9918 Klassisk hvit har den blitt utrolig flott! Og jo mer jeg ser på disse fargeprøvene, jo større sans får jeg for farger som True Clay og Soft Stone fra Nordsjö. Kanskje det får bli neste prosjekt et annet sted i huset... Jammen godt vi har hus med mange rom:)

Hiver med noen vakre greige eksempler fra produsentene..

F4.04.73 fra Nordsjö

Kanin fra Fargerike

River Silt fra Pure&Original/Edda Interiør

1233 Mohair fra Jotun

Miks fra Flügger med litt greige og litt annetJeg kommer til å drømme om greige fargeprøver i natt! 

God helg til alle!

torsdag 4. oktober 2012

Unnskyld


Unnskyld du damen som sto foran meg i køen i malingsbutikken her om dagen. Du pusset opp og trengte noe å dekke til gulvet med. – Det finner du der borte, sa mannen bak disken og pekte mot en pall med dekkepapp, plast og filt.

Du kikket på prisen og dro litt i rullene med plast og papir. Det var tydelig at valget sto mellom de to. – Er denne bra? Spurte du og tok opp en papprull. - Jo, den var da det, mente mannen bak disken. Og papp ble det.

Rett bak deg sto jeg og holdt på å blande meg inn. – Du skulle valgt dekkefilt!! Den er rett og slett genial.Dette er en filt av resirkulert materiale, med bakside av plast. Den ligger stødig og må ikke tapes fast slik som du må med papp og plast.


Søler du maling, hvilket de fleste av oss gjør, suges det opp av filten slik at du unngår trå i det og dra det utover.

Og når jobben er gjort, bretter du bare filten sammen og legger den i boden til neste gang. Den kan brukes om igjen og om igjen. Skal du male ute og vil unngå malingssøl på trapp eller terrasse er det bare å ta fram malefilten.

Produktet er rett og slett genialt, synd det er så få som vet om den. Og synd at mannen i kassa ikke fortalte om den.
Jeg burde ha gjort det. Sorry!! Jeg tenkte at dette er ikke min business…  Men så sitter jeg her med litt dårlig følelse, for du kunne ha spart tid, penger og vært litt miljøvennlig dersom du hadde valgt malefilt. Den kommer på rull og ligger sikkert i nærheten av dekkepappen. Neste gang kommer jeg til å gi et hint. Håper du synes det er ok. Bj Jonsdag 3. oktober 2012

Høstrøde tekstilerDet ble skikkelig ruskevær i dag.Regnet pisker mot ruta og vinden river og sliter i trekronene utenfor her så det ingen tvil om at det er høst. Brr... Noen trær har bare så vidt rukket å  bli bleke, mens lønnetrærne har hatt noen dager i skikkelig rød og gyllen prakt før de kom i bladfellinga.   
Inne i varmen her på ifi-huset holder jeg på å demontere en collage, vi har laget til Inspirasjon, med  flere flotte tekstiler som minner om sprakende høstfarger. Jeg deler så gjerne, før de sendes ut av huset igjen. Her ser du et lite utsnitt fra collagen, masse godsaker til den som fristes av rødlige farger. Noe jeg definitivt gjør...
Disse tekstilene fra Clark & Clark føres av Borge. De har  litt  rosa stikk i  seg. Passer både til puter og gardiner.


Mønsteret er vevet og gir assosiasjoner til marrokanske mønster .


 Hva er forside og bakside her da tro? Ikke lett å si, for dette tekstilet er faktisk like fint på begge sider.

Setter inn et bilde av samme tekstil, i grønt også. Det  finnes mange forskjellige mønstre og farger i kolleksjonen som kan mixes og matches. Ta en titt her

 

Disse prøvene har vi fått fra Green Apple. http://www.greenapple.no/. En herlig mix av velour, vasket lin, brodert silke, og brodert og vattert "silke" (den med sirkel). Gardiner, puter en puff eller stol...joda, det kunne bli både lunt å lekkert i peiskroken hjemme det :-) bj