torsdag 29. november 2012

Kjøpe tapet på nett?


Jeg er helt for nettshopping! Det er noe med å sitte med en tekopp i stua mens kortet blir varmt og man gjør unna handlingen i en fei. Og minst like morsomt å stikke på Rimi noen dager etterpå for å hente pakken. For hvem liker vel ikke pakker?! Og alt kan jo kjøpes på nett!

Men bør alt kjøpes på nett? Den siste tiden har vi snakket en del om netthandling av interiørprodukter til oppussing her på huset. Spesielt har tapet vært et interessant tema, for vi vet jo at mange bestiller seg både en og fem ruller med tapet på nettet. Ofte går det jo helt fint, men dessverre ikke alltid…

Vi hadde nylig tapetforum her på huset. Det betyr at våre venner hos de ulike tapetprodusentene- og leverandørene møttes for å diskutere tapet. For oss her på huset er det veldig nyttig å være tilstede, for vi får et fantastisk overblikk over hva som foregår innen tapetverdenen. Dette med nettshopping av tapet var ett av temaene som ble tatt opp, og her var produsentene klare i sin anbefaling, etter å ha vært borti mislykkede tilfeller: tapet er et halvfabrikat som bør kjøpes gjennom en fysisk butikk!

Zoom alt du orker, men dette MÅ sees i virkeligheten :) Fleurique fra Astex.

Her er noen grunner til det:

Først og fremst tar det jo kortere tid (viktig poeng for utålmodige sjeler, som helst skulle tapetsert i går). Man får se tapetet med en gang, og kan bestille med en gang. Alternativet er første å vente på prøver, for så å vente på utsending, og det tar jo tid. Spesielt om varene bestilles fra utlandet.

En annen viktig grunn er produktansvar og reklamasjonsrett. Ja, det er kanskje bare å returnere varen om du ikke trenger den, men med tapet ser man ofte ikke feilen før tapetet sitter på veggen. Og da er det kanskje ikke like enkelt å få shippet disse rullene i retur?

Også er det selvfølgelig all den kunnskapen og servicen man kan få når man kjøper tapet hos fargehandleren. Det finnes ekstremt mange ulike tapettyper, og det er ikke nødvendigvis slik at det limet og fremgangsmåten som er riktig for ett tapet er riktig for et annet. Og alle tapeter er heller ikke egnet i alle typer rom (visste du for eksempel at tapet som inneholder silke ikke bør brukes i lyssterke rom?).

Silketapet er vannvittig stilig, men passer ikke overalt. Zephyr fra INTAG.
Fargehandleren hjelper også til med å regne ut riktig tapetmengde og limmengde. Kjøper du for mye, kan jo den eventuelle vinningen ved å handle på nett fort gå opp i spinningen. Og blir det for lite, slipper du dobbel fraktkostnad eller å ende opp med to ulike batch-nummer på produktene, som faktisk er svært viktig. Litt om hvorfor her

Og til sist, det kanskje viktigste poenget: Tapet MÅ tas og føles på! Nettet er supert til å sjekke hva som finnes der ute, men et bilde på nett gir altfor lite info om tekstur og tredimensjonalitet. Skal du først handle på nett, bør det i alle fall være mulighet til å se prøver av varen før du kjøper!

Hva mener du om nettshopping av tapet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar