fredag 19. oktober 2012

50 shades of greige


... og de har alle sammen funnet veien til skrivebordet mitt! 

Høstfargene ute er så definitivt gule, røde og oransje, men her inne på kontoret mitt er situasjonen en ganske annen. Det er mye farger i trendbildet i høst, men skrivebord mitt er for øyeblikket fullstendig overlesset av gråbrunbeige farger – eller greige om du vil! Også kommer alle bildene og materiellet på maskinen i tillegg! Alle disse fargene skal skrives om og benyttes i ulike artikler og kanaler! Tror heldigvis jeg kan gå inn i helgen med en viss kontroll på kaoset!


Disse litt udefinerbare fargene gir en fantastisk varme og mykhet i rommet som man bare kan glemme med hvitt. Jeg vet produsentene blir nedringt om disse fargene og at de klatrer raskt på salgsstatistikkene, og det er kanskje ikke så rart… Tale Henningsen, som er fargedesigner i Nordsjö, kaller greige for den perfekte nøytrale farge. Jeg er enig, er du?

Loftstuen min hjemme er malt med 10342 Kalkgrå fra Jotun, og den er jeg strålende fornøyd med. En god og varm gråtone som anbefales! Sammen med 9918 Klassisk hvit har den blitt utrolig flott! Og jo mer jeg ser på disse fargeprøvene, jo større sans får jeg for farger som True Clay og Soft Stone fra Nordsjö. Kanskje det får bli neste prosjekt et annet sted i huset... Jammen godt vi har hus med mange rom:)

Hiver med noen vakre greige eksempler fra produsentene..

F4.04.73 fra Nordsjö

Kanin fra Fargerike

River Silt fra Pure&Original/Edda Interiør

1233 Mohair fra Jotun

Miks fra Flügger med litt greige og litt annetJeg kommer til å drømme om greige fargeprøver i natt! 

God helg til alle!

7 kommentarer:

 1. I morgen skal jeg male med den greige fargen Kanin FR1104. Gleder meg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt! Det er jo en helt nydelig farge! Skjønner godt at du gleder deg :) Alltid morsomt med litt fargeforandring!

   Slett
 2. Hei! Hvilke farge handel går j kjøpt disse? Var på flugger, men de klødde seg bare i hode av forespørselen av greige...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Hehe, det finnes greige nyanser i fargekartene til Flügger også, men du traff kanskje på noen som ikke var vant til å omtale fargene som det :) Nordsjö Idé og Design og Fargerike sine butikker vet jeg i alle fall har hatt fokus på greige, så om du har en slik butikk i nærheten kan det kanskje være verdt et besøk? :) Ellers har jeg tatt frem noen flere konkrete eksempler i denne artikkelen: http://www.ifi.no/greige-den-perfekte-noytrale-farge Kanskje den kan hjelpe deg på vei... Lykke til!

   Slett
 3. LIker godt disse greige nyansene, lune og jordnære. Bra tips om den filten i innlegget under her også! Det skal jeg huske til neste malerprosjekt. Takk for titten her og ha en fin dag =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du tittet innom. Litt sporadiske innlegg fra oss foreløpig, men vi har en plan om å bli bedre :) Kikket innom bloggen din - så mye fint det var der! Og nå sitter jeg jo her selvfølgelig med kjempelyst på den sjokoladekaken en onsdags morgen ;) Ha en strålende dag!

   Slett