fredag 3. august 2012

Endelig tatt gulvvalget


Mange tror at fordi vi jobber med det vi gjør, er det automatisk veldig enkelt å innrede egne hjem – for «vi har jo oversikt over det meste». Sånn er det dessverre ikke! Ikke i nærheten en gang...

Da det ødelagte furugulvet i vårt nye hjem skulle pensjoneres, kom beslutningsvegringen straks krypende. At vi var ferdig med den gulnede 3-stavs eikparketten fra forrige bolig var helt sikkert, og vi ville opp til 1-stavs (slik nordmenn flest vil, om man leser hva produsentene sier om salgsstatistikken til tregulv). Men det er jo bare altfor mye fint å velge i! 

Kunne fint bodd med mange av gulvene i Epoque-serien til Tarkett for eksempel:

Nydelig fargespill i kontrastene til Epoque Grey Contrast fra Tarkett.

Rustikt og tøft! Dette er også fra Epoque/Tarkett, og heter Oak antique white brushed.

Også har jo RBI Interiør en hel haug av fine Saga-parkettgulv. Om du er på jakt etter 1-stavsgulv, anbefaler jeg å sjekke ut wideplanken til Saga. Heldigvis for mine beslutningsvansker oppdaget jeg disse brede plankene litt for sent, så de ble ikke helt med i avgjørelsen, men det hadde de vært om jeg skulle valgt i dag!

Litt mørkere variant fra Saga Express Eik Grey.

Det kommer ikke så godt frem på bildet, men denne planken er bred!  Og fin!

Til slutt falt valget på et Arena-gulv fra svenske Alfort & Cronhom, og vi er kjempefornøyd! Nå er det heldigvis kommet ut av eskene i kjelleren og opp i lyset. Har ikke vært bare-bare å vente med å åpne pakkene! Men sånn ser det da altså ut i skinnet fra vinduet på kjøkkenet vårt:


Gråfargen demper det gule i eika.

Gulvet heter Arena Eik XL, grå vintage Tilja, om noen skulle lure på det. Det er grålasert, børstet og mattlakkert. Fasen mellom plankene gjør etter min mening gjør litt av gulvet. Vi gleder oss til å ta det ordentlig i bruk!

Vennlig hilsen Åshild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar